Ιδέα
r_programs

Ηλεκτρονικά – Εποπτικά Μέσα

 

H εταιρία «I.DE.A. ΕΠΕ» χρησιμοποιεί υψηλής και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή.

 

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές – Περιφερειακός Εξοπλισμός

Η Διοικητική υποστήριξη της εταιρίας είναι εξοπλισμένη με 11 Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές οι οποίοι είναι τεχνολογίας Intel Pentium Dual Core με συχνότητα λειτουργίας από 2 έως 3.2 Ghz. Οι Η/Υ έχουν μνήμη RAM από 1 έως 2 GB, σκληρό δίσκο από 160 GB έως 1TB, κάρτα δικτύου 1000 Mbps και συνοδεύονται από οθόνες 17’’ τεχνολογίας LCD. Στη διάθεση του διοικητικού προσωπικού υπάρχουν ακόμα 12 φορητοί υπολογιστές τεχνολογίας  Intel Celeron 1.7 Ghz και Intel Core2 Duo 2.2 Ghz. Οι ανάγκες εκτύπωσης – αντιγραφής εγγράφων υποστηρίζονται από τέσσερις εκτυπωτές τεχνολογίας Laser και Inkjet, ένα πολυμηχάνημα τεχνολογίας Inkjet και 2 φωτοτυπικά μηχανήματα. Επιπλέον, υπάρχουν διαθέσιμα 2 scanners, 1 datashow και 2 τηλεοράσεις.

Η υλοποίηση υπηρεσιών εκπαίδευσης από την εταιρεία γίνεται στις 6 αίθουσες (4 αίθουσες – εργαστήρια πληροφορικής και 2 αίθουσες θεωρητικής κατάρτισης) που βρίσκονται στους χώρους της. Σε κάθε αίθουσα υπάρχει 1 Η/Υ για τον εκπαιδευτή με πρόσβαση στο Internet καθώς επίσης πίνακας μαρκαδόρου, Video Projector και οθόνη προβολής. Στις αίθουσες πληροφορικής υπάρχει επιπλέον εξοπλισμός (20 Η/Υ και εκτυπωτής) για τις ανάγκες της εκπαίδευσης. Οι 86 στο σύνολο Η/Υ που υπάρχουν για την υποστήριξη των διαδικασιών εκπαίδευσης είναι τεχνολογίας Intel Celeron 2.4 Ghz έως Intel Core 2 Duo 2.6 Ghz με 512 MB έως 1 GB RAM, σκληρό δίσκο 160 GB έως 320 GB και Network Adapter 100/1000 Mbps.

 

Διακομιστές

Η πρόσβαση σε υπηρεσίες Web πραγματοποιείται μέσω διακομιστή (Server), ο οποίος αναλαμβάνει τόσο το διαμοιρασμό του εύρους (bandwith) όσο και τη διακίνηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Exchange Server) και την ασφάλεια των αρχείων και των αποθηκευμένων πληροφοριών (ISA Server). Η πρόσβαση στο Internet πραγματοποιείται με 3 ADSL γραμμές (2 για τη διοικητική υποστήριξη και μία για την εκπαίδευση). Για τη Διοικητική υποστήριξη διατίθενται, επιπλέον, ένας διακομιστής αρχείων (File Server) και ένας διακομιστής εφαρμογών βάσεων δεδομένων στον οποίο φιλοξενούνται τόσο το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα της εταιρείας (ERP), όσο και εφαρμογή μισθοδοσίας της εταιρείας. Για την ασφάλεια των δεδομένων των διακομιστών τηρούνται αντίγραφα ασφαλείας με τεχνολογία RAID 1 καθώς επίσης και με εξωτερικούς σκληρούς δίσκους.

 

Τηλεπικοινωνιακή Υποδομή

Για την εξυπηρέτηση των τηλεπικοινωνιακών αναγκών της εταιρείας λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο στο οποίο συνδέονται 4 εξωτερικές γραμμές (2 ISDN, 1 PSTN και μία γραμμή κινητής τηλεφωνίας). Μέσω της δομημένης καλωδίωσης που υπάρχει γίνεται διαμοιρασμός σε 14 εσωτερικές γραμμές.

 

Δικτυακή Υποδομή και Εξοπλισμός

Στις εγκαταστάσεις της εταιρίας υπάρχει πλήρης δομημένη τηλεφωνική και δικτυακή καλωδίωση. Για τις ανάγκες τηλεφωνικής επικοινωνίας υπεύθυνο είναι το τηλεφωνικό κέντρο. Για τις ανάγκες της επικοινωνίας δεδομένων γίνεται χρήση κατάλληλου δικτυακού εξοπλισμού (Racks, routers και switches). Οι ταχύτητες που επιτυγχάνονται είναι της τάξης του 1 Gbps στη διοικητική υποστήριξη και 100 Mbps στην εκπαίδευση. Για τη διακίνηση δεδομένων της διοικητικής υποστήριξης και την ασφάλειά τους υπεύθυνος είναι ο Διακομιστής (Server) με λειτουργικό σύστημα Windows 2003 for Small Business Server.

 

Λογισμικό

Οι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (τόσο οι σταθεροί όσο και οι φορητοί) της εταιρίας είναι εφοδιασμένοι με το λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows XP Professional SP2. Έχουν εγκατεστημένες εφαρμογές αυτοματισμού γραφείου (Microsoft Office 2003 & 2007), περιήγησης στο Internet, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προστασίας από ιούς και κακόβουλες επιθέσεις. Στους Η/Υ της διοικητικής υποστήριξης, επιπλέον, υπάρχει η εφαρμογή client για το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα.

Επιπλέον, η εταιρία διαθέτει ένα σύγχρονο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διοίκησης, το ARGUS ERP, το οποίο υποστηρίζει το σύστημα Σχεδιασμού, Διαχείρισης και Αξιοποίησης Επιχειρησιακών Πόρων, και συγκεκριμένα προσφέρει υπηρεσίες:

  • Εκπαιδευτικής διαχείρισης
  • Διαχείρισης οικονομικών δεδομένων και κοστολόγησης
  • Λογιστικής διαχείρισης
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ - ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ
arrow Νέα Προγράμματα
arrow Εξελισσόμενα Προγράμματα
arrow Ολοκληρωμένα Προγράμματα
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
arrow Νέα Προγράμματα
arrow Εξελισσόμενα Προγράμματα
Προγράµµατα Δια Βίου Μάθηση
arrow Εξελισσόμενα Προγράμματα
Προγράµµατα Ηλεκτρονικής Μάθησης
arrow Νέα Προγράμματα
l_news

Newsletter

Ενημερωθείτε άμεσα για όλα τα νέα προγρμάμματα που σας ενδιαφέρουν