Ιδέα
l_news

(23/09/2014)
Voucher για ανέργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών - Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται το νέο πρόγραμμα όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, τις επόμενες ημέρες ξεκινά ένα πρόγραμμα απασχόλησης, το οποίο εντάσσεται στο νέο ΕΣΠΑ και είναι συγχρηματοδοτούμενο από εθνικούς πόρους, και ανήκει σε μια νέα γενιά παρεμβάσεων με διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το παρελθόν.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, αφορά 16.620 άνεργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, με στόχο την ενίσχυσή τους μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης και απασχόλησης και θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα υλοποιηθεί μία ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων η οποία θα περιλαμβάνει:

  • Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 100 ωρών.
  • Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 300 ωρών.
  • Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης
  • Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.
  • Εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το (25%) των εκπαιδευθέντων για το χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) συνεχών μηνών, με ελάχιστες αποδοχές είκοσι πέντε (25) ημερομίσθια ανά μήνα καθώς και παροχή συστατικής επιστολής σε κάθε εργαζόμενο.

 

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=34291&subid=2&pubid=113352612

l_news

Newsletter

Ενημερωθείτε άμεσα για όλα τα νέα προγρμάμματα που σας ενδιαφέρουν